• DOK (map)
  • Koopvaardijlaan
  • Gent, Vlaanderen, 9000
  • Belgium

Mushroom material, of materiaal op basis van zwammen, is één van de meest veelbelovende nieuwe biomaterialen. Deze workshop is een inleiding tot het zelf groeien van biomaterialen met behulp van zwammen. De deelnemers leren onder andere enkele labotechnieken, recepten en hoe ze nadien zelf verder met het materiaal aan de slag kunnen. Tijdens de workshop zullen we gebruik maken van mallen om het materiaalvorm te geven. Alle benodigdheden zijn voorzien, maar deelnemers kunnen ook hun eigen mal voor een object naar keuze meebrengen. De workshop is een samenwerking tussen het open biolab ReaGent en het collectief Magma Nova.

Toegang is 20 euro (of meer uiteraard als je een gift wil geven). Te betalen via het Crowdfunding platform (http://crowdfunding.gent/nl/projects/demo-woning-op-dok). Vermeld zeker je naam en datum workshop bij de betaling. 

Inschrijven via de link of www.labland.be.

Met de steun van het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.
www.fdme.be